Arhi Päivärinta

Laiturin luomisessa haettiin toimivaa (funktionaalista), laadukasta ja ympäristö-ystävällistä ratkaisua huonon rannan ongelmaan: esim. rehevöitymiseen, kivirantaan tai rannan eroosioon. Ja ihmisten turvalliseen liikkumiseen rannalla, lapsista vanhuksiin. Tavoite:

Rannan käyttäjien on kyettävä kulkemaan veteen ja vedestä pois turvallisesti kaikkina vuoden- ja vuorokauden aikoina.

Arhi Päivärinta Suunnittelija, SafeWalk Ratkaisut Oy

S uomen järvien ja meren saariston ikuinen kauneus mykistää. Se on uskomaton voimavara, sekä henkisesti että taloudellisesti. Sen säilyttäminen tuleville sukupolville ja laajaan kulutukseen on hyvin haasteellinen tehtävä.

Nautimme sen parhaista puolista -hiekkarannoista- ja yritämme jäljitellä niitä. Tai kamppailemme rehevöitymistä ja ”huonoa rantaa” vastaan vaikka kaivinkoneilla.

 

K un loin tämän laiturin valitsin raaka-aineiksi kiven, alumiinin ja ruostumattoman teräksen. Kiven siksi, että lähes 40 vuoden kokemuksella on myönnettävä, että ”rannassa on pysyvää vain suuret kivet.” Alumiini ja ruostumaton teräs siksi, että ne ovat luonnossa yhtä pysyviä kuin kivi. Ja teollisesti helposti muovattavia. Näistä valmistettu laituri on laadukas ja kokonaistaloudellinen. Se kestää parhaimmassa tapauksessa satoja vuosia – hienoa!

L aituri on äärimmäisen pelkistetty tuote. Siitä huolimatta, tai ehkä juuri sen takia se kätkee sisäänsä useita innovaatioita. Esimerkiksi integroitu turvavalaistus joka toimii jopa veden alla ja ilman sähköä; GirderIt ja FeatherTouch teknologiat sekä VarioFeatures. Lisäksi uusi laituri on tehty laatua säästämättä. Siitä osoituksena esimerkiksi alumiinin uritettu muotoilu ja kaksinkertainen, helmiäismäinen pinnoite.

Uusi laituri tuote onnistui yli odotusteni. Ensimmäinen käyttökerta jännitti, mutta jo muutaman askeleen jälkeen jalkapohjani aistivat tuotteen olevan menestys. Kävelin kuin uima-altaan/ uimahallin lattialla. Niin siinä kävi, laiturin vieressä on hiekkapohja mutta jalkapohjani johdattavat minut veteen parempaa reittiä.

Olen vakuuttunut, että niin käy myös sinulle.

Arhi Päivärinta

SafeWalk piharakenteiden suunnittelija

 

Palkitut innovaatiot