Uutuuslaituri kunnioittaa saunomisperinteitä. Se sopii mukavuutta ja turvallisuutta arvostavalle käyttäjälle.

Etuja

  • Jalkapohjille miellyttävämpi kuin hiekkaranta.
  • Turvavalaistus myös veden alle. ECOaurora toimii ilman sähköä.
  • Uutuuslaituri on venelaiturin kumppani. Sijoita venelaituri veneelle parhaaseen paikkaan ja laiturimme ihmisten virkistyskäytön kannalta optimimaalisesti.
  • Pitää kaislikon pysyvästi avoimena. Ei kasva umpeen.
  • ”Mahdoton ranta” otetaan virkistyskäyttöön.
  • Tehty merialumiinistä jossa 2-kertainen pinnoitus. Korroosiokestävyys vähintään 30-50v. Ruostumaton teräs kiinnikkeet.
  • Jätetään talveksi veden pohjaan. Lähes huoltovapaa.

Kuvia GalleriassaLaituri mallit

 

Turvallisuus

K ulku veteen ja vedestä pois kahlaamalla on turvallisempaa ja sujuvampaa kuin tavalliselta (vene)laiturilta hyppääminen. Se sopii erityisesti lapsille ja vanhemmille ihmisille jotka karttavat jyrkkiä tikkaita laiturin päässä. Laituri toimii valoisalla ja pimeällä, jäiden lähdettyä ja jäiden tuloon asti.

Laiturin reunat voidaan korostaa ECOaurora valolistalla joka ei tarvitse sähköä. Se latautuu valosta. Kesän kirkkaassa valossa ja kirkkaassa vedessä se pystyy latautumaan yli 1,5 metrin syvyydessä ja hehkumaan yöllä. Myös voimakasvaloinen LED valaistus on saatavissa.

Valojen avulla lisätään veteen kulkemisen turvallisuutta ja/tai loihditaan ‘kiitorata’ veteen kirmaiseville lapsille. Etu korostuu loppukesän ja syksyn pimeinä iltoina.

Laiturissa ei ole myrkyllisiä [kyllästys]aineita.

 

Vähäinen ylläpito

L aituria ei nosteta talveksi rannalle joten sen tarvitsema vuosittainen ylläpito on hyvin pieni tavalliseen laituriin verrattuna. Keskikesällä kasvun ollessa vilkkaimmillaan, voidaan laiturin pintaan kertynyt kasvusto poistaa muutamalla katuharjan vedolla. Puhdistamisen väli riippuu paikallisista oloista, ollen yleensä noin 2-3 viikkoa. Karheiden laattojen puhdistaminen on helpointa.

Loma-asunnon käyttöaika pitenee keväällä ja syksyllä. Saunominen ja uiminen on mahdollista vaikka perinteinen laituri olisi nostettu ’talviteloille’. Talvella avanto voidaan leikata laiturin kohdalle jotta saadaan hyvä pohja.

Laiturin edut käytössä

Kauneus ja kestävyys

L aiturin runko on tehty merialumiinistä. Sen muotoiltu ja päällystetty pinta kiiltää helmiäismäisesti ja leikkii muuttuvan valon kanssa. Pinta on helpompi puhdistaa kuin päällystämättömän alumiinin pinta.

Laiturin kaikki materiaalit ovat kierrätettäviä ja kestävät sään muutokset. Rakenne on pitkällä aikavälillä kokonaistaloudellinen koska alumiini ei ruostu eikä mätäne.

Alumiinirungon korroosiokestävyys on meressä vähintään 30-50 vuotta, sisämaassa huomattavasti pidempi. Niinpä se kestää sisävesissä parhaimmassa tapauksessa paikoillaan useita kymmeniä-, ellei jopa satoja vuosia.

 

Laajentaminen

Uimaportaat lisätty laiturin alkuun. Kuinka teillä laskeudutaan uimaan?

Uimaportaat lisätty laiturin alkuun. Kuinka teillä laskeudutaan uimaan?

Laituriin voi liittää esimerkiksi tasanteita veden alle tai päälle sekä portaita.

Kuvia portaista Galleriassa

 

ECOaurora AuroraLED Merialumiini